SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

Structuur

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
In het CMS bestaat uw website uit pagina’s, containers, en objecten. Een pagina is een individuele pagina in uw browser, bijvoorbeeld de home pagina. Deze pagina is opgedeeld in meerdere containers, waar weer meerdere objecten in te vinden zijn. Deze opbouw kunt u terugvinden via het menu in het CMS. Klik hiervoor op ‘Website’ en vervolgens op ‘Content’.
In het eerste overzicht ziet u de verschillende pagina’s van de website.

U ziet nu een lijst met alle pagina's van de website.

Door op het ‘edit’ icoontje te klikken zoals hierboven beschreven in op de pagina Snel aanpassen kiest u de pagina die u wilt aanpassen in het CMS.

U ziet nu een lijst met containers

Vervolgens ziet u de verschillende containers van de pagina. Gewone containers hebben een ‘edit’ icoontje. De rode icoontjes zijn Globals die over alle pagina’s gelijk zijn.

In dit overzicht kunt u de volgorde van de containers veranderen door deze te slepen. Op die manier kunt u gemakkelijk de indeling van de website aanpassen. Door de ‘Tonen vanaf’ of ‘Tonen t/m’ velden aan te passen kunt u containers voor een bepaalde tijd zichtbaar of onzichtbaar maken.

Deze containers zullen een of meerdere objecten bevatten. In deze objecten vindt u de daadwerkelijke ‘content’ van de website, oftewel de teksten, foto’s en andere elementen. Kies een container om aan te passen om de lijst met objecten te zien.

U ziet nu een lijst met objecten die in de betreffende container zitten.

In dit overzicht kunt u de objecten aanpassen, ook hier geld dat de volgorde en de datumvelden voor zichtbaarheid kunnen worden aangepast.

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.