SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

Agenda

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Via een agenda kunnen evenementen of andere belangrijke data in een overzicht op de website worden weergegeven. Om een agenda toe te voegen en te beheren dienen twee stappen te worden genomen. 

  1. Het agenda object toevoegen aan uw pagina
  2. Agenda items toevoegen via het agenda menu

Om een agenda object toe te voegen aan jouw pagina, klik op het plusje in de container waar je het object wil toevoegen. Kies vervolgens agenda.

In het agenda object kunnen vervolgens verschillende dingen worden ingesteld. Zo kan er gekozen worden tussen een weergave van blokken of een feed

Daarnaast kan via het aantal veld ingesteld worden hoeveel items er getoond dienen te worden op de pagina, via het meer knopje kunnen bezoekers overige items ook zien. 
Nu het agenda object is toegevoegd, moet de agenda gevuld worden om iets te kunnen tonen op de pagina. Door via het website menu naar het agenda menu te gaan kunnen items worden toegevoegd.
Na het klikken op het agenda menu krijg je een overzicht van alle agenda items te zien. Hier kunnen bestaande items bewerkt worden of nieuwe worden toegevoegd. Toevoegen gaat via het plusje. Aanpassen via het bewerken icoontje.
Vervolgens kan er een nieuw item worden aangemaakt. Hier dienen eerst een aantal velden ingevuld te worden. 

Datum evenement: Is de datum waarop het evenement plaatsvindt. 
Locatie: Is de locatie waar het evenement plaatsvindt. 
Tijden: Is het tijdstip/tijdstippen waarop het evenement plaatsvindt. 
Informatie link: Een eventuele link naar een informatiepagina van het evenement.
Video link: Een eventuele link naar een video van het evenement.
Ticket link: Een eventuele link naar een ticketpagina van het evenement.
Klik tot slot bovenin op het tabje voor de talen die je website ondersteund. Hier kan de omschrijving en titel van het evenement getoond worden die in de agenda zichtbaar worden. 

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.