SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

Tabellen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Het is via de tekst editor mogelijk om tabellen te maken. Dit kan gebruikt worden om bijvoorbeeld scores of andere schema's weer te geven in de tekst. Denk bijvoorbeeld aan dit scoretabelletje van een aantal voetbalclubs.

1
Bayern München
14
2
Ajax
12
3
Benfica
7
4
AEK Athene
0

Om een tabel toe te voegen, klik op het 'Tabel' knopje.

Het tabel knopje.

Er verschijnt een raster met opties, hiermee kan bepaald worden hoeveel kolommen en rijen de tabel mag gaan krijgen. Dit is eenvoudig te kiezen door met de muis in het raster te bewegen.

Het raster bied de mogelijkheid eenvoudig het aantal kolommen en rijen te kiezen.

De tabel zal in een smalle vorm verschijnen, je kan zelf de grootte van de tabel aanpassen door de hoekpunten breder te slepen, zoals in veel programma's ook afbeeldingen kunnen worden vergroot.

De tabel zal in eerste instantie smal in de tekst komen te staan.

Door te slepen kan deze vergroot worden.

Rijen

Wanneer de tabel is aangemaakt kan deze worden aangepast naar wens. Dit gaat via de 'inline-knoppen' van de tabel. Om de knoppen zichtbaar te krijgen klik je op een plek in de tabel waar de aanpassing nodig is. Er verschijnen een aantal knopjes. We beginnen met de middelste drie knopjes. Deze zijn bedoeld om aanpassingen te maken aan rijen. Zo is er een knopje om een rij onder de huidige positie toe te voegen, of om een rij boven de huidige positie toe te voegen. Tot slot is er een knopje om de rij te verwijderen.

De middelste 3 knopjes, van links naar rechts voor het toevoegen boven, het toevoegen onder, en het verwijderen van een rij.

Kolommen

Vervolgens gaan we door met de meest rechtse knopjes. Deze zijn bedoeld om aanpassingen te maken aan kolommen. Zo is er een knopje om een kolom links van de huidige positie toe te voegen, of om een kolom rechts van de huidige positie toe te voegen. Tot slot is er een knopje om kolom te verwijderen.

De middelste 3 knopjes, van links naar rechts voor het toevoegen boven, het toevoegen onder, en het verwijderen van een rij.

Tabeleigenschappen

Aan de linkerkant blijven er twee knopjes over. Met het eerste knopje kan het eigenschappen scherm van de tabel worden geopend. Met het tweede knopje kan de gehele tabel worden verwijderd.

Met het tweede knopje kan de gehele tabel worden verwijderd.

Met het eerste knopje kan het eigenschappen scherm worden geopend.


In het eigenschappenscherm zie je 2 tabjes, algemeen en geavanceerd. In het algemene tabjes zijn de volgende zaken te configureren:

Breedte staat voor de totale breedte van de tabel.
Hoogte
staat voor de totale hoogte van de tabel.
Celruimte
staat voor de ruimte die buiten elke cel moet worden gelaten (marge)
Ruimte binnen cel
staat voor de ruimte die binnen elke cel moet worden gelaten (padding)
Rand staat voor de dikte van de rond om de tabel en cellen. 
Onderschrift
staat voor de ondertiteling van de kopjes van de tabel. 
Uitlijning
staat voor de uitlijning van de tabel.

De algemene instellingen van de tabel.

In het geavanceerd tabje zijn de volgende zaken te configureren:

Stijl staat voor custom CSS, voor mensen met kennis van deze stylingtaal kunnen hier extra stijlelementen mee worden toegevoegd.
Randkleur
staat voor de kleur van de randen (ingesteld bij de vorige tab) van de tabel.
Achtergrondkleur
staat voor de achtergrondkleur van de tabelcellen.

De geavaranceerde instellingen van de tabel.

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.