SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

Activecampaign

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Activecampaign is, net als Mailchimp een platform dat het mogelijk maakt om bepaalde marketingactiviteiten te automatiseren. Een van de belangrijkste functionaliteiten van Activecampaign is het bijhouden van verschillende lijsten van emailadressen zodat opgemaakte emails kunnen verstuurd worden naar iedereen in die lijst. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsbrieven, of bedanktmailtjes. 

Het CMS maakt het mogelijk om via een formulier emailadressen te verzamelen en automatisch te versturen naar Activecampaign . 

Om de koppeling nodig hebben dient de Activecampaign API code ingevoerd te worden. Dit kunnen wij voor je doen, en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier. 

De API code kan in Activecampaign gevonden worden via: 
  • Inloggen op Activecampaign
  • Klik aan de linkerkant op het tandwieltje om naar 'Settings' te gaan.
  • Kies in het geopende menu de optie 'Ontwikkelaar'. 
  • De API key is nu zichtbaar, stuur ons de key en URL om de koppeling te realiseren. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nadat de API key is ingesteld kan per formulier worden ingesteld aan welke Activecampaign lijst emailadressen dienen te worden toegevoegd. Open hiervoor het aanpasmenu van een formulier.

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.