SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

Tekst

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Met het tekst object kan opgemaakte tekst op de pagina getoond worden. Hier kan gebruikt worden gemaakt van een titel (h1), een subtitel (h2), body tekst en een verborgen 'lees meer' tekst. Op een tekst object aan te maken klik op het plusje en kies Tekst. 
Het eerste tekstvlak in het tekst object staat voor de titel. De titel van het object zal in vergrootte letters worden weergegeven in een H1 element (HTML) het juist toepassen van deze titels zal ook bijdragen aan de vindbaarheid van de website via Google. 
Het tweede tekstvlak in het tekst object staat voor de subtitel. De subtitel zal ook vergroot worden weergegeven, en een H2 tag krijgen in HTML. Ook hier geld dat het gebruiken van de juiste sleutelwoorden bij kan dragen aan vindbaarheid. 
In het body gedeelte van het tekst object zal het grootste gedeelte van de tekst worden geplaatst. Dit wordt weergegeven volgens normale tekstopmaak. 
Vervolgens is er de mogelijkheid een deel van de tekst te verbergen achter een zogenaamde lees meer knop. De tekst die verborgen dient te worden kan worden ingevoerd in het lees meer tekstvlak. Vervolgens kan de naam die de lees meer knop dient te krijgen worden ingevuld bij button label. Wanneer deze twee vlakken leeg worden gelaten zal er geen lees meer knop zichtbaar zijn in het object. 
Tot slot is er meer uitleg over de teksteditor te vinden onder het menu item tekst aanpassen. Hieronder volgen wat behulpzame artikelen voor het bewerken van tekst. 

Algemene informatie teksteditor
Leesbaarheid van de tekst in de editor (achtergrondkleur)
Knoppen en links toevoegen in de tekst
Documenten of afbeeldingen toevoegen in de tekst
Tabellen toevoegen in de tekst

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.