SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

Links en knoppen toevoegen

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Vaak worden er in tekst op een website links of knoppen gebruikt om door te verwijzen naar andere pagina's. Dit kan zowel intern, dus op pagina's op de eigen website of extern, naar bijvoorbeeld wikipedia

Om links toe te voegen of te bewerken zijn 3 knoppen aanwezig. De eerste is het hyperlink knopje. Daarnaast staan knoppen pagina/container knop en pagina/container link.

Het hyperlink knopje.

De pagina/container knop en pagina/container link knoppen

Wanneer je op pagina/container knop klikt, verschijnt een lijst met alle pagina's en containers op de website. Kies hier de pagina waar de knop naar dient door te linken. 

Zowel pagina's en containers kunnen geselecteerd worden.

Wanneer je op pagina/container link klikt, verschijnt een lijst met alle pagina's en containers op de website. Kies hier de pagina waar de tekst link naar dient door te linken.

Zowel pagina's en containers kunnen geselecteerd worden.

Om de link aan te passen, of om een externe link aan te maken kan het hyperlink knopje gebruikt worden. Om een bestaande link aan te passen, selecteer de tekst van de link en klik op het knopje.

Er zal vervolgens een popup openen.

Selecteer de tekst en klik op het hyperlink knopje.

In de popup kan de link worden aangepast

In de popup staan 4 dingen die aangepast kunnen worden. 

URL staat voor de link waarnaar gerefereerd wordt. Dit wordt automatisch ingevuld door de keuze die gemaakt wordt in de dropdown. Als er naar een externe pagina gelinkt moet worden kan hier de link ingeplakt worden.

Linktekst is de tekst die op de website zichtbaar is voor de link, in het voorbeeld "Lees meer"

Rel staat voor de keuze of de link intern of extern is. Kies extern als je naar een andere site wil linken.

Class staat voor de keuze of het een link of een knop betreft. Een bestaande link kan dus gemakkelijk in een knop worden veranderd, en andersom.

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.