SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

De tekst editor

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
De teksteditor is op de zelfde manier opgebouwd als bekende tekstverwerkers als Microsoft Word. In dit artikel worden de meestgebruikte functies van de teksteditor uitgelegd.

Om te beginnen, kunnen de B I U en S knoppen gebruikt worden om tekst respectievelijk dikgedrukt, schuingedrukt en onderstreept te maken.

B staat voor bold, en maakt de tekst dikgedrukt.
I staat voor italic, en maakt de tekst schuingedrukt.
U staat voor underline, en maakt de tekst onderstreept.
S staat voor strikethrough, en zet een streep door de tekst.

Uitlijning

Tekst kan zowel in de editor worden uitgelijnd als via de instellingen van een object. Dienen er aparte stukken tekst uitgelijnd te worden kan dat via de editor. Hiervoor kunnen de icoontjes voor links, centreren, rechts en algemeen uitlijnen gebruikt worden.

Opsommingen

Om een opsomming te maken kan gekozen worden tussen genummerde opsommingen (via cijfers of letters) of ongenummerde opsommingen (met opsommingstekens) daarnaast kan de ruimte voor inspringing vergroot worden met de bijbehorende knoppen.

  1. Dit is een voorbeeld van een genummerde opsomming
  2. Kies hiervoor het knopje met de cijfers aan de linkerzijde.

Kleur en grootte

Met de tekstknopjes kan de kleur van de tekst worden aangepast. Ook kan een achtergrondkleur worden ingesteld. Dit fungeert als een markering. Daarnaast kan de grootte van de tekst worden aangepast.

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.