SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

Mailchimp

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Mailchimp is een platform dat het mogelijk maakt om bepaalde marketingactiviteiten te automatiseren. Een van de belangrijkste functionaliteiten van Mailchimp is het bijhouden van verschillende lijsten van emailadressen zodat opgemaakte emails kunnen verstuurd worden naar iedereen in die lijst. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsbrieven, of bedanktmailtjes. 

Het CMS maakt het mogelijk om via een formulier emailadressen te verzamelen en automatisch te versturen naar Mailchimp. 

Om de koppeling nodig hebben dient de Mailchimp API code ingevoerd te worden. Dit kunnen wij voor je doen, en kan aangevraag worden via onderstaand formulier. 

De API code kan in Mailchimp gevonden worden via: 
  • Inloggen op Mailchimp
  • Klik rechtsboven op het icoontje van je gebruikersnaam. Kies in het menu de optie 'Account'.
  • Kies in het geopende scherm de optie 'Extras' en kies 'API Keys'. 
  • Bestaat er nog geen API key, klik dan op 'Create a key'. Kopieer vervolgens de key in het onderstaande formulier zodat wij het kunnen instellen. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rechtsboven: De accountnaam, kies hier het menu 'Account'
Centraal: Kies 'Extras' en 'API Keys'
Scroll naar beneden voor de API Key

Nadat de API key is ingesteld kan per formulier worden ingesteld aan welke Mailchimp lijst emailadressen dienen te worden toegevoegd. Open hiervoor het aanpasmenu van een formulier. 
In het aanpasmenu van het formulier kan vervolgens onderin geselecteerd worden naar welke lijst emailadressen gaan. Elk emailadres in het formulier ingevuld op de website zal verstuurd worden naar de betreffende Mailchimp lijst. 

Door tekstvelden in het formulier "firstname" en "lastname" te noemen kunnen ook de naamvelden naar Mailchimp worden gesynchroniseerd. 

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.