SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

Voorraadbeheer

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Het is mogelijk voorraad te beheren via de webshop. Het uitgaan van producten wordt dan automatisch afgeschreven van de voorraad. Wanneer u nieuwe producten op voorraad heeft vult u ze vervolgens zelf weer aan. 

Voorraadbeheer geeft u ook de mogelijkheid verschillende varianten van producten te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende maten wanneer u kledingstukken verkoopt.

Ga naar het menu webshop en kies catalogus om naar uw productenlijst te gaan om voorraad te beheren.


Belangrijk:

Indien een product inactief wordt gemaakt (onderaan deze pagina leest u hoe) zal het product ten alle tijden als uitverkocht worden gemarkeerd, ongeacht of er voorraad aanwezig is. 

Om voorraad beheer in te schakelen dient er eerst een variant aangemaakt te worden. Klik op het pijltje om de beschikbare varianten te zien. Gebruikt u geen verschillende varianten (zoals maten) kunt u de variant algemeen kiezen. 
Om vervolgens voorraad toe te voegen, klik op het edit icoontje en voeg de gewenste voorraad toe. Wanneer u een product verkoopt via de webshop zal dit vervolgens automatisch met de voorraad verwerkt worden. 

Wanneer een product geen voorraad meer heeft zal het product niet meer kunnen worden aangeschaft via de webshop, en als uitverkocht worden gemarkeerd. 
Wilt u een notificatie ontvangen wanneer een product uitverkocht is? Dan kunt u in het veld notificatie onder instellen onder welke voorraad u een emailnotificatie wilt krijgen. 
Het is daarnaast mogelijk producten inactief te maken om ervoor te zorgen dat ze, ongeacht voorraad niet beschikbaar zijn. Dit kan door op het actief/inactief icoontje te klikken in de productenlijst voor het betreffende product. 

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.