SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

Voorkeuren - Persoonlijk

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Via voorkeuren kunnen een aantal instellingen worden aangepast voor zowel de website als het CMS. In dit artikel kijken we naar de instellingen voor de website. Om naar voorkeuren te gaan, klik rechtsboven in de CMS menu balk op het tandwiel icoontje. 
In dit scherm kunnen een groot aantal zaken worden aangepast. Let op, niet alle beschreven mogelijkheden zullen beschikbaar zijn afhankelijk van jouw website. 

Rechtsboven zijn de persoonlijke instellingen te vinden, dit begint met de status instellingen

Laat wachtende objecten zien binnen het cms laat objecten zien die niet zichtbaar zijn voor gebruikers doordat ze een geplande vanaf datum in de toekomst hebben zien wanneer je ingelogd bent in het CMS. 
Laat verlopen objecten zien binnen het cms laat objecten zien die niet zichtbaar zijn voor gebruikers doordat ze een verlopen tot datum hebben in het verleden zien wanneer je ingelogd bent in het CMS. 
Laat de 'edit' knoppen op de pagina's zien binnen het cms laat de kleine rode 'edit' knopjes (potlood icoontjes) zien wanneer je ingelogd bent in het CMS. 
Laat de status van de objecten zien op de pagina's binnen het cms laat de status (gepland, actief of verlopen) zien op de pagina wanneer je ingelogd bent in het CMS.
Vervolgens kunnen dingen ingesteld worden voor het werken in het CMS. 

Ververs de pagina na het muteren van content zorgt dat je browser automatisch wordt ververs wanneer je dingen aanpast in het CMS. 
Vervolgens kunnen zaken voor de teksteditor worden ingesteld. 

Standaard donkere achtergrond zorgt dat de achtergrond van teksteditors donker is, dit is handig wanneer je website veel donkere kleuren met witte tekst heeft. Zijn het maar een paar witte teksten? Pas de editor dan aan tijdens het werken zoals beschreven in editor-achtergrondkleur
Spellings controle laat rode lijntjes zien onder spellingsfouten in de teksteditor. 

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.