SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

Tekstcarousel

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Met het tekstcarousel object kan horizontaal scrollbare tekst op de pagina getoond worden. Hiermee kunnen verschillende teksten, zoals bijvoorbeeld testimonials in een logische opvolging getoond worden zonder hiervoor veel ruimte op de website te reserveren. Om een tekstcarousel object aan te maken klik op het plusje en kies Tekstcarousel. 
Om een tekstvlak toevoegen, klik op de knop voeg toe aan de linkerkant van het scherm. 
Onder de voeg toe knop zijn vervolgens de toegevoegde tekstblokken te selecteren en bekijken. Selecteer het tekstblok dat aangepast dient te worden op in het aanpasscherm te komen. 
Vervolgens kan de tekst bij body worden aangepast. Voor meer instructies over het aanpassen en opmaken van tekst, zie ook Tekst editor - Algemeen
Vervolgens kunnen er nog een aantal instellingen worden aangepast. Klik hiervoor rechtsboven op de knop object eigenschappen. Vervolgens zijn de volgende 3 instellingen voor het object zichtbaar:

Overgang bepaalt het effect bij het overgaan naar het volgende blok. Bij schuiven zal de tekst van links naar rechts schuiven, bij vervangen zal de oude tekst vervangen en de nieuwe zichtbaar worden.

Interval(s) bepaalt het aantal seconden voordat er automatisch naar het volgende tekstblok gegaan wordt. 
Willekeurige volgorde bepaalt of de tekstblokken op volgorde of willekeurig worden weergegeven.

Onderstaand volgt een visueel voorbeeld van een tekstcarousel

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.