SOG CMS Wiki

Powered by
steido.nl

Carousel

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Via een carousel kunnen meedere foto's getoond worden. Een carousel zorgt ervoor dat er een soort 'fotoalbum' weergave op de website komt te staan, waarmee gebruikers kunnen bladeren door verschillende fotos.

Om een carousel object toe te voegen aan jouw pagina, klik op het plusje in de container waar je het object wil toevoegen. Kies vervolgens carousel.

In het carousel object ziet u vervolgens een overzicht. Aan de linkerkant kunt u afbeeldingen toevoegen en/of aanpassen. Selecteer hier bijvoorbeeld de afbeelding die u wilt aanpassen. 
Vervolgens kunnen er een titel en omschrijving voor de afbeelding worden gekozen. Indien dit niet nodig is kunnen deze vlakken leeg worden gelaten. Onderin kan vervolgens door op de tekst te klikken de afbeelding geselecteerd worden. 

Aan de linkerkant zie je welke afbeelding geselecteerd is. 

Kies vervolgens een foto of upload een nieuwe door in het vak te klikken. 
Vervolgens kunnen er in de object eigenschappen een aantal zaken ingesteld worden voor de carousel objecten klik op object eigenschappen rechtsboven in het scherm. 
Vervolgens kunnen een aantal zaken ingesteld worden. 

Tonen wanneer zichtbaar 

Overgang
geeft de keuze om de foto's oftewel opzij te laten schuiven, of in te laden 'faden' bij het wisselen tussen foto's.

Interval(s) 
Met dit veld kan bepaald worden om de hoeveel seconden er automatisch van foto dient gewisseld te worden. Staat hier 0 ingevuld wisselt de foto niet automatisch. 

Willekeurige volgorde
kan gebruikt worden om de foto's in de carousel op willekeurige volgorde weer te geven.

Suggesties

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

logo-oranje.png

Steido.nl is een samenwerking van twee jonge, enthousiaste ondernemers met vernieuwende ideeën. Wil je sparren, of heb je vragen, neem gerust contact met ons op.